Grand Teton

De naam Grand Teton, oftewel grote tepels/borsten, werd ooit door een meneer verzonnen. Misschien had zijn vrouw een grillig gevormde voorgevel, we zullen het nooit weten. Als ik de Grand Teton zie, denk ik nooit aan tepels of borsten, maar aan koude, harde rotsen die hooghartig op je neerkijken. Het was alweer een paar jaar geleden dat we hier waren en deze bergrug ligt bij Yellowstone, één van de reisdoelen van deze vakantie.

Eerst was het zo, dat als je je toegangsbewijs kocht voor of Grand Teton of Yellowstone, het andere park daar automatisch bij zat. Dat is dus niet meer zo, zagen we bij de ingang. Als je alleen naar, in dit geval, Grand Teton wilde betaal je $30,-, de reguliere toegangsprijs. Maar wil je een combinatie met Yellowstone, dan is dat nu $50,-! Gelukkig hebben lieve vrienden die vorig jaar in Amerika waren een pas gekocht waarmee je alle National Parks mee in kunt en ze hebben die kaart aan ons gegeven. Die is nog tot oktober geldig en vandaag spaarden we daar dus een aardig bedrag mee uit. Vorig jaar kregen we precies zo’n pas van een goede vriend die hier net was geweest. Je kan wel eens geluk hebben…

Er lag nog veel sneeuw in Grand Teton en de wind was schraal en vals. Viel die wind even weg, dan was het meteen bloedheet, dus het was vest aan, vest uit. De laatste keer dat we hier waren is drie jaar geleden. Toen lag er amper sneeuw, maar Jackson Lake was bevroren, nu is het andersom.

Nog vorige week heeft het hier behoorlijk gesneeuwd en door de winter heen is er op sommige plekken in totaal vijf meter gevallen. Mede door dit feit dat het dus nog zo lang koud is geweest, waren er niet veel dieren te zien, wat jammer was. Wat nog jammerder is, is dat de zuid-ingang van Yellowstone hierdoor zelfs nog gesloten is en in het park zelf ook nog diverse wegen. Dat beperkt je dus wel, zonde, want het is een prachtige, fascinerende omgeving. We moeten daarom ook naar de west ingang rijden en zijn daarom weer terug in Idaho. Onze coordinaten hier zijn N43.59858 W111.12687.

Morgenochtend staan we heel erg op tijd op, om toch op een vroeg tijdstip Yellowstone binnen te kunnen rijden. Om de grote meute voor te zijn en hopelijk nog veel dieren te kunnen zien.

Dat zal wel betekenen dat we morgenmiddag in slaap sukkelen, maar och, je parkeert ergens en doet een dut. Eén van de vele voordelen van een mobiel onderkomen op vakantie.
Wil ik nog iets aparts vertellen: in de diverse Wal Marts zocht ik naar zakjes kaassaus voor een gerecht. Ik vroeg het bij de laatste Wal Mart aan een aardige dame die daar werkte (die me vroeg uit welk deel van Engeland ik kwam) en ze wees me een doosje aan met zakjes kaassaus. Ik blij, het was wel prijzig, maar goed. Blijkt het dus niet in poedervorm te zijn, maar drie zakjes kant en klare kaassaus die je alleen in de magnetron hoeft te doen om op te warmen. Alles is hier anders…

Eén gedachte over “Grand Teton”

  1. Laureen en haar kaassaus. Die kan ze niet missen. Jammer dat het nog zo koud is (geweest). Maar morgenochtend in alle vroegte zul je best nog wilde dieren zien. Doe voorzichtig. xxx

Plaats een reactie