Het is bijna zover…

Eigenlijk hadden we vandaag naar Las Vegas willen vertrekken, maar de camping van vannacht was zo vredig en rustig, dat we besloten hier nog een nachtje te blijven.

camping

We hebben een paar dingen gedaan, voor jullie niets spannends, maar ik wil nu toch wel even roddelen. Ik heb wel eens verteld dat als je hier alcohol koopt en je bent of lijkt veertig jaar of jonger, dan moet je je legitimeren. Ik bedoel: veertig jaar, hoe betuttelend wil je zijn? Maar let op, het wordt nog erger. Er is hier een supermarkt en daar kochten we nog een enkele kleinigheid en een paar biertjes. Bij de kassa werden onze luttele boodschappen verwerkt door een jong grietje, maar toen het op Henries biertjes aankwam, moest ze er een ander bijroepen, die moest dat aanslaan omdat zij als minderjarige geen drank mocht verkopen. Nounounou? Is dat bizar ofwat? Let wel, dit is Nevada, dus overal staan gokkasten, ook in supermarkten.

supermarkt

Overal wordt drank verkocht, maar ben je te jong dan moet je voor het aanslaan daarvan een meerderjarige inschakelen die na die actie weer weggaat. Amerika is een prachtland, maar de hypocrisie is hier onovertrefbaar. Dat zelfde grietje zuipt zich misschien ieder weekend lam aan drank door anderen gekocht, maar o wee, het aanslaan op de kassa is verdorven. Nou ja, ze zoeken het maar uit.
Wij gingen voor lunch naar een cafeetje (geen café zoals bij ons, maar een veredelde snackbar) en daar hadden ze French Dip. O ja? Ja. Dan krijg je een broodje met een aanzienlijke hoeveelheid rosbief en een bakje saus, een heerlijke jus waar je je broodje in doopt. Dat is zo ontzettend lekker, echt!

au juscafe

Verder zijn we bezig geweest met koffers inpakken en buiten zitten. Het verhuurstation is hier zo’n zeventig mijl vandaan, ruim honderdtien kilometer en daar moeten we voor half elf zijn. Dan gaan we naar ons hotel in Down Town Vegas voor onze laatste dag en nacht van deze vakantie. Zucht. Donderdag begint de uitmergelende reis naar huis. Dus na vandaag geen blog, onze laatste avonturen zal ik thuis schrijven. We weten uit ervaring dat wifi in de hotels een vermogen kost. Het weer is thuis kennelijk niet bijzonder, een hele overgang, want hier was het vandaag vierendertig graden en morgen wordt het nog een paar graden warmer. Droge warmte, dus wel fijn.
Maar onze laatste avonturen lezen jullie als we weer in België zijn!

8 gedachten over “Het is bijna zover…”

 1. Zalig was het om jullie avontuur te volgen. Geniet nog in Vegas en een prettige(re) terugreis gewenst.

  Liefs Sabina.

 2. We hebben weer genoten van jullie avonturen. Wensen jullie een goede thuisreis. Nog even relaxen. Kijken uit naar blog vanaf thuis. Groet Sonja en Arie

 3. Zooo’n zwaar leeevuhhhh!
  Ik word daar zo moe van, van vakantie houden. 😉
  Kom veilig naar huis neef en nicht. En niet AL je zakgeld vergokken!

 4. Onze dochter werkt sinds kort, bij de Lidl.
  Ook daar mag zij als zeventien jarige niet aan de kassa alcoholische drank afrekenen. Voor die wantoestand hoef je dus eigenlijk helemaal niet zo ver te reizen!

  Wij vinden het nog rotter dan jullie dat jullie vakantie er (BIJNA) opzit.
  Het is voor ons bijna of je er zelf bij bent. Vooral jammer dat je nu weer een jaar moet wachten om, met bijna vlinders in je buik, naar huis te scheuren of ’s ochtends eerst je mail te checken om jullie verhalen mee te kunnen beleven.
  Als kleine jongen kon ik al niet wachten om aan het spannende boek te beginnen die je na school van de bibliotheek had gehaald en die je vervolgens in één ruk uitlas waarna je plotseling alleen in het donker zat
  Door jullie verhalen voel ik mij weer kind.

  We moeten het er toch eens over hebben of het niet mogelijk is dat jullie vaker op vakantie gaan!

  Voor nu een behouden thuiskomst gewenst en we hebben het er nog wel eens over. Ze hebben daar in den Bels lekker pils heb ik gehoord. 😊

 5. Mooie vakantie Henrie en Lauren! Met dat op zak moet de reis toch wel meevallen? Lees onderweg anders je eigen blog, dan Fleur je weer op. En thuis…. Daar wachten je vriendjes met smart op jullie.
  Goede reis samen, Paul en Maria

 6. WELKOM THUIS!!

  En bedankt weer voor alle heerlijke avonturen die je met mij wilde delen. Ik heb er van genoten!!

  Zo fantastisch. Ik hoop dat we gauw weer kunnen thee-en.

  Maar nu lig je wsch. op een oor. Truste xxx

  Marleen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s