Hagedis

Mexico Beach

onderweg
onderweg

Gisteren hebben we in hoofdzaak gereden en hoe mooi het ook was, het was ook eentonig. Als je uren door hetzelfde rijdt, doe je daar geen inspiratie mee op.

Wat ook niet meehielp, was dat mijn ongenode gast Hoest ook nog zijn vriend Koorts erbij had gehaald. Als je dan tweehonderd mijl rijdt, dan ben je gaar en wil je alleen nog naar bed. Bij de WalMart heb ik de apotheker om iets sterks gevraagd en heb dat ingenomen.
Na een enorme dut voelde ik me in eerste instantie wel beter en ik meende zelfs te horen dat Koorts zijn koffer sloot om te vertrekken. Maar na een paar uur besloot hij toch nog te blijven en ging vieze sigaren zitten roken onder mijn schedeldak. Dat resulteerde in een wazig hoofd en tranende ogen. Bovendien zette hij zijn enge zweetvoeten op mijn neusslijmvliezen, daardoor kreeg ik amper lucht.

waarschuwingsbordje
waarschuwingsbordje

De camping van vannacht was prachtig en het was er doodstil. Bij de receptie stond een opwekkend bordje over de veelvuldig voorkomende alligators in de omgeving.

rivier
rivier

Vanochtend reden we eerst naar de plek waar ze boten te water laten en kwamen in gesprek met een paar kerels die zoals altijd wilden weten waar we vandaag kwamen. En wat we hier deden, bij de gele vliegen, de slangen en de alligators. Hadden we al een woordenboek voor het zuiderse accent? Dat leek me inderdaad niet overbodig, want de helft verstond ik niet. Maar het was er prachtig mooi.

uitzicht over rivier
uitzicht over rivier

In het water stonden borden waarop stond dat je heel langzaam moest varen en zo min mogelijk golfslag veroorzaken. Vanwege de manatees die zich daar bevinden. Nou, je had die lui in de diverse boten weg moeten zien scheuren!
Verder gingen we en zagen nog een bordje waarop stond dat het verboden was karkassen van dode dieren daar te dumpen. Langs de doorgaande weg. Mag ik me verbazen? Wat doen die mensen allemaal?

Over bordjes gesproken, wat me ook nogal verbaasde was dat je hier heel veel waarschuwingsborden ziet voor overstekende beren, inclusief jong. In de bergen, o.k. of in koudere gebieden, prima. Maar in Florida, pal aan de kust?

mooi huis
mooi huis

Langs de kust staan trouwens de prachtigste woningen. En sommige zijn echt geweldig.

Golf van Mexico
Golf van Mexico

We hebben nog uit staan kijken over de Golf van Mexico waar een kippig kijkende hagedis zich afvroeg wat we kwamen doen.

kippige hagedis
kippige hagedis

We hebben bij de WalMart een salade gehaald, ze hebben hele goeie en namen die voor lunch. Dat is een eenpersoonssalade, waar wij met z’n tweeën van eten en ruim genoeg aan hebben. Dat zegt iets over de hoeveelheden waar ze hier aan gewend zijn.

We parkeerden onderweg nog bij een strandje en konden onze schelpenverzameling aanvullen. Niet dat we van die schelpenverzamelaars zijn, maar toch vinden we het leuk om ze van over de hele wereld mee te nemen.
Die strandjes zijn trouwens een prima gelegenheid om een slagaderlijke bloeding op te lopen als je daar op blote voeten gaat wandelen. Wat een gebroken bierflesjes daar lagen, op het strand en in het water was gewoon bizar.

Bij de camper teruggekomen kwam een meneer aanlopen met een beker koffie, die zei dat onze camper een gloednieuw exemplaar was. Ja, dat wisten we. Maar de opening was er en vervolgens hoorden we zijn levensverhaal. Ik ben er bij gaan zitten, maar uiteindelijk mochten we weg.

We kwamen op deze camping aan in Mexico Beach, het kantoortje was al dicht en we zochten zelf een plekje. Vlakbij een vijver met een waarschuwingsbordje, dat je daar niet mocht gaat zwemmen vanwege de gevaarlijke dieren.
Na dat geregistreerd te hebben, sprak een meneer ons aan om te vertellen dat de afgelopen nachten een beer was gesignaleerd op de camping. Bij dat vijvertje dus. Ze hadden al een keer de politie gebeld, die de beer weg was komen jagen.

alligatorogen
alligatorogen

Ik ben bij die vijver gaan kijken en het water was spiegelglad. En ineens zag ik een bolling en dacht nog: was die er zonet nou ook?
Nou nee, dat waren alligatorogen. Je zag die weer onder water verdwijnen en ergens anders weer opdoemen. Henrie en ik hebben staan speuren en kwamen tot de slotsom dat er zeker twee in die vijver zitten.
Ik kon het niet goed op de foto krijgen, maar probeerde het toch wat dit wazige resultaat opleverde. Links op de foto zie je iets bruins, daar moeten jullie het mee doen.

Nou zijn die beer en die alligators niet zo erg. Wat ik wel erg vind, is dat er al een uur een vent zit te zingen, die verzorgt een optredentje ofzo. Van mij mag hij ophouden, maar ik zag zeker vier mensen zitten die zaten te luisteren. Wij luisteren ook, maar alleen omdat we niet anders kunnen.

Bezoeker Hoest is nog niet weg, ik zou er bij kunnen gaan zitten en de rochels en blaffen mee kunnen laten zingen. De overweging waard, toch?

Het is trouwens hier een uur eerder: vlak voordat we de straat inreden naar deze camping, stond er een onopvallend bordje dat het vanaf daar Central American time was. Gewoon midden in de staat Florida. Apart.

Morgen hopen we in Alabama aan te komen en als je wil weten waar we nu zitten, dan kun je kijken met de volgende coordinaten: N29.94460, W85.39386

5 gedachten over “Mexico Beach”

 1. Jammer van H&K. Neem nog zo’n pil, zou ik zeggen!
  Zangers kun je idd. laten zwijgen met een hoestbui. Vaak genoeg meegemaakt in de concertzaal… 😦

 2. Enjoy the sights and sounds, flora and fauna, ‘gators, snakes, bears and razorback hogs, oyster and clams, shrimps and crabs, sharks and barracudas, abundant in the Deep South.

  John

 3. Jammer Laureen dat je nog niet helemaal opgeknapt bent. De foto van de krokodil is fantastisch we zagen meteen de twee bruine ogen, maar na vier glazen wijn zagen we zelfs 2 krokodillen uit het water springen!!!!
  Veel plezier nog en keep the photo’s comming.
  Geen krodillen meer, want dan slapen we slecht.

  Gr Yvonne en Elbert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s